OptiWitamina C Fruit Complex - już w sprzedaży!

OptiWitamina C Fruit Complex - już w sprzedaży!

OptiWitamina C Fruit Complex - już w sprzedaży!

Z przyjemnością informujemy, że nasz wachlarz produktów został poszerzony o naturalną OptiWITAMINĘ C - Fruit complex (90 kapsułek).

  • OptiWITAMINA C - Fruit complex zawiera mieszankę naturalnych owocowych ekstraktów z witaminą C, która wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, jest silnym antyoksydantem, sprzyja produkcji kolagenu i regeneracji tkanek oraz stawów.
  • Witamina C, flawonoidy i karotenoidy polecane są również przez profesjonalnych kosmetologów ze względu na ich silne właściwości regenerujące skórę, wyrównujące jej koloryt i zmniejszające przebarwienia. 
  • OptiWITAMINA C - Fruit complex polecana jest w suplementacji u każdej osoby narażonej na negatywny wpływ toksyn środowiskowych, a w konsekwencji na powstanie chorób cywilizacyjnych, w tym również miażdżycy.

Zapraszamy do naszego sklepu:

-> https://naturday.pl/product/OptiWitaminaC

 

Skład:

Ekstrakt z owoców dzikiej róży (Rosa Canina L) - wspomaga odporność organizmu, wspiera działanie układu moczowego, jest polecany w suplementacji u osób z chorobami nowotworowymi.

Ekstrakt z owoców aceroli  (Malpighia glabra L.) – posiada właściwości przeciwutleniające, wspomaga odporność,  wspomagające odporność i działa ochronnie szczególnie u osób palących papierosy i narażonych na zanieczyszczenia środowiskowe powietrza i pokarmów.

Ekstrakt z rokitnika zwyczajnego (Hippophae Rhannoides L.) - jest cennym źródłem aktywnych substancji antyutleniających, polecany jest u osób z hiperlipidemią, nadciśnieniem tętniczym, chorobą niedokrwienną serca, marskością wątroby, zespołem suchego oka, niestrawnością, łuszczycą i w poprawie stanu skóry.

Ekstrakt z owoców camu camu (Myrciaria dubia L.) - camu camu to jedne z najbardziej wartościowych owoców wśród wszystkich owoców egzotycznych. Owoce te charakteryzują się wysoką zawartością karotenoidów, wśród których przeważa luteina. W badaniach In vitro sok z owoców camu camu , w porównaniu do soku z aceroli, miał 50-krotnie większą siłę neutralizowania wolnych rodników.